به گزارش مشرق، دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در باره وضعیت روابط ایالات متحده و روسیه گفت: در آینده ما باید با هم در تماس باشیم که از اهمیت زیربنایی برخوردار است. ایالات متحده و اروپا سرجایشان خواهند بود و مسکو نیز باید به گونه ای با آنها تماس برقرار کند.
روابط روسیه و غرب حتی پیش از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه ۱۴۰۰) با شرکت ده ها هزار نظامی روس، در پائین ترین نقطه از هنگام پایان جنگ سرد قرار داشت.
پسکوف افزود: شرایط کنونی، بازگشت دو طرف را به روح ژنو غیر ممکن کرده که به دیدار بایدن و پوتین در ۲۰۲۱ اشاره داشت که امیدواری به آتش بس محدود میان ۲ ابرقدرت را ایجاد کرد. هنگامی که امیدواری اندکی باقی مانده باشد، بازگشت به روح ژنو دشوار خواهد بود.
غرب با اعمال رشته تحریم های بی سابقه بر مسکو به نام عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، واکنش نشان داد و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را در صحنه جهان به کلی منزوی کند.
مسکو، واشنگتن را به جنگ اقتصادی علیه روسیه متهم کرده است.
به گفته پسکوف؛ تماس های آتی میان ۲ کشور که بزرگ ترین قدرت های هسته ای جهان به شمار می روند، باید بر اساس احترام و منافع دوجانبه باشد، هر چند این موضوع در افق کوتاه مدت مطرح نیست.
سخنگوی کرملین روز سه شنبه گفت کشورش به رغم رویارویی با چالش، همچنان به دنبال راه هایی جدید برای همکاری با کشورهای دوست است.
پسکوف قبل از گردهمایی بین المللی اقتصاد در سن پیترزبورگ (SPIEF) افزود: این وضعیت آسان نیست و می توان آن را با توجه به جنگ اقتصادی بی سابقه ای (که به دلیل تحریم غرب علیه مسکو) آغاز شده بسیار دشوار توصیف کرد.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه پیش تر گفته بود: بسیاری از شرکت های اروپایی و آمریکایی قصد دارند در اولین زمان ممکن به بازار روسیه برگردند.
بسیاری از شرکت های اروپایی و آمریکایی به خاطر نگرانی از تبعات نقض تحریم ها، تاکنون یا به قراردادهای خود با بخش های دولتی و خصوصی روسیه پایان داده اند یا اینکه منتظر اتمام قرارداد برای خروج از این کشور هستند.
رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد.